Това е старият уеб портал на СОКИ/SCAS, който вече не се поддържа. Моля посетете новия уеб портал scas.bg .

„Компютърно пространство“ 2018, 25-27.10, Център за култура и дебат „Червената къща“ и Централен военен клуб, подробна програма и регистрация на computerspace.org .

Към края сме на проектът Включващо обучение с помощта на видео при работа с млади хора (InDVT) , inclusivevideo.org.
Проектът включва следните основни резултати:
• Разработване на методология свързана с включващите дигитални видеа ( обучителни материали как да използваш дигиталното видео за включващи цели) и разработване на „Система за управление на знания“ с обучитлени модули и примери/инструменти за включващи дигитални видеа.
• Семинар за подобряване на уменията
• Дейности свързани с разпространяването
Основна цел на проекта е да подобри познанията на младежките работници и обучители в областта на използването на дигиталното видео при включващо обучение, подходящо за младежи, чрез разработка на образователни материали и обмяна на опит.

СОКИ е партньор по проекта LIKE- равенство между половете. Целта на проекта е да обучи и повиши вниманието на разработчици и обучители в областта на цифровите медии. Проектът цели да подкрепи мениджърите на дигитални (цифрови) медии в усилията им да насърчават равенството между половете, в материалите публикувани в медиите. Проектът има следните резултати: модул за обучение, образователна игра, филм за фокусиране на вниманието върху проблема, модул съгласно ECVET.

СOКИ разработва проектът „My Gender Rights“. Проектът се състои от образователно видео, филм с препоръки, семинар за равенство между половете, е-обучение и ръководство за новодошли. Образователният проект „My Gender Rights“ цели да обучи непридружени малолетни мигранти както и професионалисти и млади доброволци, които се грижат за тях

Тази година ще честваме 30 години от създаването на международния форум за компютърни изкуства „Компютърно Пространство“. Следете сайта computerspace.org за повече информация.

03.04.2017
Проектът InDVT цели да разработи методология, учебни материали и инструменти за включващо обучение чрез дигитално видео и за целите на извънучилищното обучение на млади хора. Дигиталните видео филми могат да се използват при работа с разнородна група обучаеми младежи. През следващите месеци ще бъдат публикувани някои интересни резултати.

25.01.2017
СОКИ проведе серия от лекции и уоркшопи на тема как да подготвим старите книги за дигитализация. Как да подберем книгите за дигитализиране, как да опишем състоянието им, как да „пристегнем“ книгата и нейната подвързия и др. Информацията може да бъде полезна за малки и средни библиотеки или колекции.

Конференция „Качество при кариерното консултиране на младежи и съвременната медийна грамотност“ ще се проведе в София на 15 юли и ще представи модернизацията на кариерните услуги.
Повече информация: http://qycguidance.org/conference/

28.04.2016
СОКИ представя дизайна на подвързии и орнаменти на книги по време на конференция посветена на 24 май, организирана от Музея за история на София и Националната художествена академия.

15.03.2016
СОКИ представи различни подходи за разработка на мобилни игри по време на серия от презентации. Бяха демонстрирани и развойни среди за разработка на мобилни игри.

Февруари 2016
СОКИ участва в серия от работни срещи с представители на Министерство на науката и образованието относно гарантиране на качеството (ГК) на студентските кариерни услуги. Бяха разработени основни и допълнителни индикатори на качеството.

27.11.2015 – 29.11.2015
Прожекциите, семинарите и изложбите на тазгодишното издание на „Компютърно пространство“ ще се състоят в Червената къща на 27-ми и 28-ми ноември. Церемонията по награждаване ще се проведе в Централен военен клуб на 29-ти ноември. За повече информация посетете www.computerspace.org.

26.05.2015
Повече информация за семинара „Нови тенденции в кариерното консултиране“ може да намерите на страницата http://scas.acad.bg/career_seminar

07.04.2015
На 22 юни ще се проведе международен семинар на тема „Нови тенденции в кариерното консултиране“ с участници от младежки и студентски кариерни центрове. При интерес, моля изпратете формуляра тук.

 

06.04.2015
Готова е първата образователна мобилна игра насочена към предприемачество, Event Master, по проекта mGames. Можете свободно да я свалите от App Store и Google Play. Предстои разработването на други игри, както и ръководство за използване на мобилните игри в неформалното обучение.

16.12.2014
СОКИ започна работа по проект „Quality of youth career guidance and nowadays media literacy“, чиято цел е  да подобри качеството на кариерното консултиране на младежи чрез използване на иновативни методологии и онлайн инструменти.

14.07.2014
Регистрацията за проекти в „Компютърно пространство“ 2014 продължава. За първи път ще има награди на публиката, като от 01.10.2014 г. всеки желаещ ще гласува за любим проект на сайта www.computerspace.org.

На 13 май от 14.00ч в зала „Галерия“ на Национален студентски дом (пл. „Народно събрание“ 10) ще бъде представено мобилното приложение „Невидимата Сердика“.
За повече информация влезте в сайта на приложението.

24.02.2014
В рамките на BBinding проекта, http://bbinding.org, бяха разработени редица иновативни проекти.
Интерактивният 3D онлайн инструмент е един от модерните начини за използване на ИКТ в книгоподвързването.
3D инструментът включва уеб-базирани технологии и дава уникални възможности за предварително проучване като също така помага за комуникацията между клиенти и подвързвачи.
Системата за е-обучение цели да модернизира обучителния процес за подвързвачите като предоставя и възможности за отдалечено обучение.
Ръководството включва най-важните аспекти от традиционното и модерното книгоподвързване.

28.10.2013
В периода 25-27 октомври отпразнувахме 25-то издание на международния фестивал за компютърни изкуства „Компютърно пространство“, който организираме ежегодно в София. Стотици бяха посетителите на всички интересни семинари, изложби и церемонията по награждаването на победителите от конкурса. В него взеха участие 133 проекта на автори от 15 държави, а фестивалната програма тази година беше изключително интересна и разнообразна, засягайки теми като традиционното графично изкуство, фотографията, визуалните ефекти, концептуалното изкуство и т.н.

Повече информация за форума може да намерите на официалния сайт – www.computerspace.org.

23.09.2013
На 20-ти септември (петък) в хотел „Аrena di Serdica“ в София, България, се проведе валоризационната конференция по проект CREATE. Повече информация може да намерите в секция „Проекти“.

10.07.2013
Скъпи приятели,
На сайта на Компютърно пространство са публикувани основните акценти в тазгодишната програма. Следете сайта за още новини около фестивала.

18.06.2013
Сайтът на конференцията за CREATE е достъпен на http://www.create-validate.org/conference

05.04.2013
Проектът „Три аспекта на медийната грамотност“ по програма „Младежта в действие“ е номиниран от EACEA, Брюксел, в Топ 10 в категория „Критично мислене на европейските граждани“!

04.01.2013
Разработени са някои инструменти за оценка на самостоятелно придобитото обучение в областите компютърна анимация и уеб дизайн.
Те могат да бъдат видяни в секция ИНСТРУМЕНТИ на сайта на проекта след предварителна регистрация и одобрение.

12.10.2012
Програмата на международния фестивал за компютърни изкуства – „Компютърно пространство“ 2012, може да намерите на официалния сайт на фестивала – http://computerspace.org.
На тазгодишното издание ще се състоят множество интересни събития – семинари по 3D графика, компютърна анимация, дизайн на шрифт, калиграфия, фотография, интерактивни инсталации, изложба на компютърна графика, уъркшопи и прожекции на компютърни анимации.

04.07.2012
Скъпи приятели,
На сайта на „Компютърно пространство“ - http://computerspace.org, може да видите някои от темите и лекторите в тазгодишната фестивална програма.

 

01.03.2012
Започна регистрацията на проекти за „Компютърно пространство“ 2012. Може да се регистрирате в някоя от категориите онлайн, регистрацията е безплатна до 30.08.2012г. Уебсайт: http://computerspace.org/

16.01.2012
Започна разработката на уебсайт по проекта CREATE. Проектът представя различни методи и инструменти за оценка на самоподготовката. Разработката може да видите тук.

14.01.2012
На церемония в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ бе представено второто издание на книгата на Росен Петков „За старите книги и компютърните изкуства“. Отзиви от събитието може да видите тук.

27.10.2011 – 29.10.2011
Проведе се 23-тото издание на международния фестивал за компютърни изкуства Компютърно пространство 2011. Наградените проекти и повече информация може да видите на  сайта на Компютърно пространство.

09.05 – 11.05.2011
Валоризационен семинар на тема  „Насилието на информацията“

01.11.2010
По време на 22-рото издание на фестивала Компютърно пространство бяха раздадени десетки награди на най-добрите проекти от България и света. За повече подробности посетете сайта на Компютърно пространство.

01.06.2010
На 10.06.2010г (четвъртък) ще се проведе премиера на книгата на Росен Петков – „За старите книги и компютърните изкуства“. Събитието ще се проведе в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

01.11.2009
По време на 21-вото издание на фестивала Компютърно пространство бяха раздадени десетки награди на най-добрите проекти от България и света. За повече подробности посетете сайта на Компютърно пространство.

25.09.2009
Проведената на 22.09.2009 конференция посветена на Е-портфолио системите, събра десетки зрители и лектори от цял свят. Някои известни участници бяха Мари Вльогелерс, Юри Алкалай и Фил Харли.

27.07.2009
На 22.09.2009 ще се проведе конференция посветена на Е-портфолио системите. За повече информация и участие посетете сайта http://scas.acad.bg/epconference/.

14.04.2009
Регистрацията за Компютърно пространство 2009 започна.

10.03.2009
Проектът E-games бе награден на международната конференция Creativity and Innovation European Year 2009. Е-games бе изложен заедно с други 19 проекта в европейската столица Брюксел, където намери признанието на всички участници в конференцията.

 

08.09.2008
Конференцията, посветена на Quality Assurance in Youth Career Consultancy (QA in YCC) ще се проведе на 20.09.2008